Gelukkige en bevlogen werknemers presteren beter en hebben een positieve impact op de bedrijfsresultaten. Dat was al langer bekend. McME voerde recent samen met Icredit een onderzoek uit naar bevlogenheid op het werk, wat de winsten zijn en hoe dit  gepromoot kan worden. We communiceren binnenkort de volledige resultaten maar delen graag al 6 winsten die bevlogen medewerkers opleveren:

  1. Bevlogen medewerkers gaan een stap verder door vaak meer te doen dan wat van hun gevraagd wordt en ze blijven veel beter op de hoogte van ontwikkelingen in hun vakgebied.
  2. Ze voelen zich ook helemaal thuis bij de organisatie, en spreken ook naar de buitenwereld zeer positief over hun werkgever.
  3. Ook op het vlak van klantgerichtheid doe deze medewerkers het beter. Ze kennen de verwachtingen van de klanten beter en kunnen er ook beter aan beantwoorden.
  4. Bevlogen medewerkers blijven hun huidige werkgever trouw. Niet-bevlogen medewerkers zijn 4 maal meer actief op zoek naar een nieuwe uitdaging.
  5. Verder hebben bevlogen medewerkers een beter algemeen welzijn. Zo zijn ze (drie keer) minder afwezig omwille van ziekte en kunnen ze veel beter omgaan met werkstress.
  6. Ze zijn ook veel meer teamspelers die klaar staan om anderen in de organisatie te helpen.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?