happy-and-engaged-personnel
 
Tips voor sterke "employer branding" door McME oprichter Patrick Deroost op basis van 10 jaar onderzoek naar het welzijn, de tevredenheid en de betrokkenheid van werknemers in vele sectoren en bedrijven in België. Lees meer over wat echt belangrijk is voor HR en leidinggevenden in 2017.

Betrokkenheid en leiderschap zijn de belangrijkste hefbomen

  1. Stimuleer zelfstandigheid en creativiteit. Werknemers die de autonomie hebben om hun werk zelf in te plannen voelen zich meer betrokken. Ze zijn creatiever in het oplossen van problemen. En ze ervaren hun job als veel uitdagender.
  2. Creëer een cultuur van open communicatie en dialoog. Zorg voor een gemeenschappelijke visie en geef inzicht in de strategie en de doelstellingen van de organisatie. Ga in dialoog met uw medewerkers over deze visie en strategie en hoe zij hierop kunnen inspelen. Ten voordelen van de organisatie, de klanten en zichzelf.
  3. Geef uw medewerkers volop de mogelijkheid om te groeien in hun werk en carrière door het aanbieden van training en coaching om nieuwe vaardigheden en kennis te ontwikkelen. Zorg voor een werkomgeving die talentontwikkeling stimuleert.
  4. Een goede verstandhouding en een goede samenwerking tussen collega's is een ander belangrijk ingrediënt om een hoge betrokkenheid te creëren. Collega's moeten elkaar vertrouwen en kunnen rekenen op elkaar ook in moeilijke tijden.
  5. Selecteer managers die ook goed communiceren en regelmatig feedback geven. De directe leidinggevende is de "brug" tussen het management en de individuele werknemer, waakt over een gezonde teamgeest en is de belangrijkste coach voor iedereen in zijn/haar team.

Meer over Patrick

LinkedIn profile link Patrick adviseert organisaties vanuit twee adviesbedrijven: PPM met de focus op externe marketing performance en McME met een focus op interne marketing onder de vorm van het verhogen van het welzijn, tevredenheid en betrokkenheid van werknemers. Meer weten? Een kort gesprek over uw uitdagingen omtrent werknemersbetrokkenheid kan wonderen doen.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?