Gelukkige werknemers hebben een grote impact op de bedrijfsresultaten. Ze zorgen voor meer productiviteit, hogere klantentevredenheid, en dus voor meer winst. Bovendien vallen gelukkige werknemers minder uit door ziekte en kunnen ze beter omgaan met werk-gerelateerde stress. Zet het welzijn, de tevredenheid en betrokkenheid van je werknemers voorop en je bekomt een win-winsituatie! Ontdek onze 360° personeelsbevragingen!

imgBlog1

Meten is weten

De bevraging geeft je organisatie een 360° inzicht in de tevredenheid, het welzijn en de betrokkenheid van je medewerkers. Veel organisaties beperken zich vaak maar tot één aspect; vaak is dit de wettelijk verplichte psychosociale risicoanalyse. Uiteindelijk zijn de verschillende aspecten ook sterk met elkaar verweven en maken ze deel uit van de totale “werkbeleving”. Het is dus belangrijk dat ze in een personeelsbevraging en HR analyse allemaal worden meegenomen.

Een personeelsbevraging geeft de mogelijkheid aan de werknemers om feedback te geven over het werk binnen de organisatie. Het personeel ervaart zo dat het management openstaat voor hun input en dat hun mening wordt gewaardeerd.

Het luik tevredenheid meet de alle aspecten van de werksituatie: verlofregeling, doorgroeimogelijkheden, verloning, jobinhoud … De module welzijn detecteert het risico op burn-out, ongewenste gedrag op de werkvloer en geeft een psychosociale risicoanalyse volgens de 5A’s. Tot slot wordt ook het engagement en betrokkenheid van de medewerkers in kaart gebracht.

De resultaten van de bevraging worden vervolgens geanalyseerd, gebenchmarkt en gerapporteerd aan de hand van interactieve dashboards. Onze consultants analyseren, maken een SWOT analyse, en stellen een overeenstemmend actieplan op.

Iets voor jouw organisatie?

Na meer dan 10 jaar ervaring zijn we ervan overtuigd dat onze 360° personeelsbevragingen werkelijk alle aspecten van de werknemersbeleving omvat. De resultaten zijn al na één week online beschikbaar in gebruiksvriendelijke, interactieve dashboards en werken motiverend, omdat zowel de gewaardeerde aspecten als de verbeterpunten aangekaart worden. De verbeterpunten kunnen vervolgens op een eenvoudige manier omgezet worden naar actiepunten.