Naleving wetgeving psychosociaal welzijn & preventie op het werk

Doelstellingen en resultaten

Onafhankelijk advies inwinnen over welzijn op de werkplek tegen stress, burn-out en ongewenst grensoverschrijdend gedrag

Onafhankelijke analyse

Schakel onafhankelijke experts in voor objectieve analyses en adviezen over welzijn op de werkplek, vrij van vooringenomenheid.

Inzicht

Identificeer en begrijp de "blinde vlekken" binnen uw organisatie die invloed hebben op het psychosociaal welzijn.

Compliance

Voldoe aan de wettelijke vereisten voor psychosociale risicoanalyse, gebaseerd op de vijf A's: arbeidsinhoud, arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden, arbeidsrelaties en arbeidsorganisatie.

Omgeving

Breid de risicoanalyse voor psychosociaal welzijn uit naar onder meer psychologische veiligheid, ergonomie, telewerken en loopbaanontwikkeling.

Case Study: "Belgische
dochteronderneming"

Ondersteunen van het preventiebeleid en naleven van de wetgeving

Een Belgische dochteronderneming van een groot productiebedrijf wil het welzijn en de ergonomie van haar medewerkers onderzoeken. McME zorgt ervoor dat de organisatie voldoet aan de wetgeving voor risicoanalyse van het psychosociaal welzijn en voorziet het preventiebeleid van bruikbare gegevens.

McME
dienstverlening

Problemen op de werkplek in kaart brengen en zorgen voor de nodige bescherming

Identificeren

Actieve identificatie van problemen en kansen helpt een veilige en gezonde werkomgeving te garanderen en verhoogt de betrokkenheid van medewerkers op de werkvloer.

Inzichten

Tijdig verkregen heldere inzichten in de oorzaken van ontevredenheid en demotivatie van medewerkers zijn essentieel voor het verbeteren van de algehele employee experience.

Risico’s herkennen

Herken en analyseer zowel risico's als beschermende factoren die invloed hebben op hoe medewerkers zich gewaardeerd, gerespecteerd en ondersteund voelen. Dit draagt bij aan een positieve werknemerswelzijn en versterkt de motivatie van werknemers.

Analyse van de resultaten

Analyseer de resultaten om discrepanties in vaardigheden, ervaringen en betrokkenheid van medewerkers te identificeren. Gebruik deze gegevens om een continue verbetering van het preventiebeleid te waarborgen.

Onze manier van werken

Proactieve betrokkenheid en ondersteuning voor werknemerswelzijn

Hands-on tips

Medewerkers kunnen in real-time tips en relevante informatie ontvangen tijdens het invullen van hun enquête.

Ondersteuning bij meldingen

Ondersteuning voor medewerkers die problemen melden, waaronder persoonlijk overleg met een vertrouwenspersoon.

Proactieve aanpak

Gerichte preventieve acties ondernemen met betrekking tot onder meer coping-problemen, burn-out-risico, stress en ongewenst gedrag.

Preventiebeleid

HR-managers en gezondheids- en veiligheidsinstanties zoals CPPT/CPBW assisteren bij het optimaliseren van het preventiebeleid.

Reviews

"Wij hebben baat bij de persoonlijke, onpartijdige en professionele aanpak van McME."
"De McME-methodologie stelt ons in staat onze resultaten vanuit verschillende invalshoeken te benchmarken."
"McME is ongelooflijk goed geïnformeerd. Ze geven om de details en hoe daarmee om te gaan. Hun houding: kalm, respectvol, geen stress."
"McME zorgt voor gebruiksvriendelijke software die probleemloos werkt met slechts enkele eenvoudige instructies."
"Ik krijg een uitstekende service en goed advies van McME. Belangrijk is dat het de resultaten van het onderzoek actiegericht maakt."
"De McME-consultants luisteren, passen zich aan en tonen belangstelling voor de specifieke omstandigheden van mijn afdeling. Ook de verschillende mogelijkheden om de rapportering aan te passen zijn een pluspunt. Bedankt voor deze samenwerking."

Neem contact op